B*BOP Desafinado 0,33l

-13%
B*BOP Desafinado 0,33l
B*BOP Desafinado 0,33l
B*BOP Desafinado 0,33l
B*BOP Desafinado 0,33l
B*BOP Desafinado 0,33l
B*BOP Desafinado 0,33l
B*BOP Desafinado 0,33l
B*BOP Desafinado 0,33l

A DESAFINADO egy selymes, frissítően krémes Budapest Weisse (aka Nu-Berliner Weisse) zamatos piros vilmoskörtével a francia Haute Provence-ből, friss rozmaringgal és egy leheletnyi Guérande sóvirággal kondícionálva.

1 590 Ft
Akció: 1 390 Ft
Kezdete: 2020.11.25   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

A sörről:

Ez az első tagja a B*BOP “Nu” szériájának.

Műfajilag ez egy átértelmezett, modern “new age” Berliner Weisse, melyet Nu-Berlinernek neveztem el. De hívhatjuk akár Budapest Weisse-nek is.
Hogy miben tér el a mondhatni klasszikus Berliner Weisse stílustól?
A komlózást kihagytam. Azaz felcseréltem rozmaringgal. Ergo csak frissen szedett rozmaringgal fűszereztem a sört.
Mindeközben kapott egy leheletnyi mennyiségű Guérande tengeri sóvirágot, mely elmélyíti, kiemeli a piros vilmoskörte sajátosságait, és kerekíti a kortyérzetet.


A címkéről:


A design Szász Endre egy 1966-ban alkotott portréfestményén alapszik, amely egy várúrnőt ábrázol a saját várával a fején. Ez a festmény sok évig a családom tulajdonában volt, pontosabban a nagypapám nappalijában tündökölt. Óvodás koromban sokszor mentünk látogatóba, és visszatérő rémálmaim voltak tőle. Nem mertem betenni a lábamat a nappaliba miatta. Nem bírtam ki egy percet sem a légterében. Sajnos a festmény el lett adva, amikor a nagypapám elhunyt.
Ezt a sört a legelső söröm koncepciója alapján alkottam meg.
Teljesen újragondoltam, és amikor kitaláltam, hogy miként lehetne a koncepciót reinkarnálni, eldöntöttem, hogy felkutatom ezt a festményt és valamilyen úton-módon rárakom a sör címkéjére.
A Desafinado jelentése spanyolul “off key”, zeneileg a hangnemen kívüli játékot nevezzük így.
A Desafinado egyben egy bossa nova standard, melyet megannyi jó zenész dolgozott már fel, de a leggyönyörűbb verziót a stílus legendái, Stan Getz és João Gilberto ajándékozták a világnak és az utókornak.
Ez a sör előttük tiszteleg, illetve azok előtt, akik megtalálták és legyőzték a belső démonjaikat, legyen az akár egy visszatérő rémálom, akár bármi más.

Adatok
Sörtípus
Ale
Gyártó
B*BOP
Erjesztés
Felsőerjesztés
Alkoholfok
6,5
Kiszerelés
0,33l dobozos
Szín
Világos
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés