20.000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS!

13

B*BOP Desafinado 0,33l

B*BOP Desafinado 0,33l
B*BOP Desafinado 0,33l
B*BOP Desafinado 0,33l
B*BOP Desafinado 0,33l

A DESAFINADO egy selymes, frissítően krémes Budapest Weisse (aka Nu-Berliner Weisse) zamatos piros vilmoskörtével a francia Haute Provence-ből, friss rozmaringgal és egy leheletnyi Guérande sóvirággal kondícionálva.

Sörtípus
Ale
Gyártó
B*BOP
Erjesztés
Felsőerjesztés
Alkoholfok
6,5 %
Kiszerelés
0,33l dobozos
Szín
Világos
1 590 Ft 
1 390 Ft
Kezdete: 2023.04.24   A készlet erejéig!
Kedvezmény 13
Megtakarítás 200 Ft
Részletek

A sörről:

Ez az első tagja a B*BOP “Nu” szériájának.

Műfajilag ez egy átértelmezett, modern “new age” Berliner Weisse, melyet Nu-Berlinernek neveztem el. De hívhatjuk akár Budapest Weisse-nek is.
Hogy miben tér el a mondhatni klasszikus Berliner Weisse stílustól?
A komlózást kihagytam. Azaz felcseréltem rozmaringgal. Ergo csak frissen szedett rozmaringgal fűszereztem a sört.
Mindeközben kapott egy leheletnyi mennyiségű Guérande tengeri sóvirágot, mely elmélyíti, kiemeli a piros vilmoskörte sajátosságait, és kerekíti a kortyérzetet.A címkéről:A design Szász Endre egy 1966-ban alkotott portréfestményén alapszik, amely egy várúrnőt ábrázol a saját várával a fején. Ez a festmény sok évig a családom tulajdonában volt, pontosabban a nagypapám nappalijában tündökölt. Óvodás koromban sokszor mentünk látogatóba, és visszatérő rémálmaim voltak tőle. Nem mertem betenni a lábamat a nappaliba miatta. Nem bírtam ki egy percet sem a légterében. Sajnos a festmény el lett adva, amikor a nagypapám elhunyt.
Ezt a sört a legelső söröm koncepciója alapján alkottam meg.
Teljesen újragondoltam, és amikor kitaláltam, hogy miként lehetne a koncepciót reinkarnálni, eldöntöttem, hogy felkutatom ezt a festményt és valamilyen úton-módon rárakom a sör címkéjére.
A Desafinado jelentése spanyolul “off key”, zeneileg a hangnemen kívüli játékot nevezzük így.
A Desafinado egyben egy bossa nova standard, melyet megannyi jó zenész dolgozott már fel, de a leggyönyörűbb verziót a stílus legendái, Stan Getz és João Gilberto ajándékozták a világnak és az utókornak.
Ez a sör előttük tiszteleg, illetve azok előtt, akik megtalálták és legyőzték a belső démonjaikat, legyen az akár egy visszatérő rémálom, akár bármi más.B BopB Bop


A Cserniczky Botond által készített B Bop Fermentory kézműves sörfőzde a művészet és a zene ihlette ínyenc sörökre összpontosít. A B BOP egy művészetek inspirálta kulináris nomád sörfőzde projekt. A sörfőzde neve a bebop jazz műfaj és Boti keresztneve monogramjának a házasságából született.


Cserniczky Boti neve egyébként ismerősen csenghet sörös körökben, hiszen többek között a Beerside, a Hops Beer Bar és a Beer To Go is a nevéhez fűződik.

Kövess minket!


Kövess a FACEBOOK-on minket!
Kövess az INSTAGRAM-on minket!
Kövess a YOUTUBE-on minket!

Fogyaszd kedvenc sörödet stílusosan egy One Beer pohárból!
One Beer pohár
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!