20.000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS!

Horizont Playground New Zealand KVEIK Hazy IPA 0,33l

Horizont Playground New Zealand KVEIK Hazy IPA 0,33l
Horizont Playground New Zealand KVEIK Hazy IPA 0,33l
Horizont Playground New Zealand KVEIK Hazy IPA 0,33l
Horizont Playground New Zealand KVEIK Hazy IPA 0,33l
Horizont Playground New Zealand KVEIK Hazy IPA 0,33l
Horizont Playground New Zealand KVEIK Hazy IPA 0,33l
Horizont Playground New Zealand KVEIK Hazy IPA 0,33l
Horizont Playground New Zealand KVEIK Hazy IPA 0,33l
Horizont Playground New Zealand KVEIK Hazy IPA 0,33l
Horizont Playground New Zealand KVEIK Hazy IPA 0,33l
Típus: New England Style IPA
Alkoholfok: 5.9%
Kiszerelés: 0,33L - Dobozos
Szín: Világos
Erjesztés: Felsőerjesztés
Gyártó: Horizont
Sörtípus
IPA
Gyártó
Horizont
Erjesztés
Felsőerjesztés
Alkoholfok
5,9 %
Kiszerelés
0,33l dobozos
Szín
Világos
1 090 Ft
Részletek

Horizont Playground New Zealand KVEIK Hazy IPA


Ez az IPA egy igazán régi álom projektünk, egy olyan élesztőt használtunk ehhez a sörhöz, amivel még tavaly év elején találkoztunk Chicago-i kiruccanásunk során. Ő pedig nem más mint a KVEIK élesztő.

KVEIK: A név gyakorlatilag norvégül élesztő szó egyik szinonímája, tradícionálisan a norvég farmhouse ale söröknél használták előszeretettel. Története több száz évre nyúlik vissza, használata pedig manapság kezd ismét trendi lenni, az élesztő gyártók ugyanis előszeretettel kezdik mindenféle változatban értékesíteni a kveik élesztőt.

Fő jellegzetessége, hogy ez más élesztő fajtákkal ellentétben, képes magas hőfokon erjeszteni úgy, hogy az észter termelés mértéke alig emelkedik. Magasabb hőfok pedig gyorsabb erjedést eredményez.

Az Chicago melletti főzde látogatásakor (Noon Whistle Brewing, Lombard, IL) a főzdében büszkén újságolták el a hírt a sörfőzők, hogy ezzel az új élesztővel elképesztő 40°C hőfokon erjesztenek, 2-3 nap alatt végbe megy az erjedés, és a hidegkomlót már a sör tartályba fejtése előtt a tartályba szórják, majd a főerjedést követően 10 napig ászokolják, és 13 naposan már hordják el a kuncsaftok a friss sört. Mint kiderült, ez az élesztő a KVEIK egyik variációja volt, amit elképesztő 40°C-on erjesztettek. Összehasonlításképp, mi általában 18-20°C körül erjesztjük az ale-eket.

Mi végül 35°C-ig engedtük fel ennél a sörnél az erjedést, és valóban meglehetősen gyorsan, bármiféle off-flavor nélkül erjesztett. Sőt az élesztő profilja nagyon kellemes trópusi gyümölcsös és kicsit neutrális ízvilágot mutatott, teret hagyva a komló karakterének. Ez az élesztő szépen is ülepedik, a gyártó kifejezetten magas flokkulációt ígér, és a sörre rápillantva azonnal meg is cáfolhatja az ember azt a tévhitet, hogy az élesztő miatt lesz ködös a new england IPA. Láttam teljesen hazy söröket korábban, amiket szeparáltak, minimális sejtszámú élesztőt tartalmazott és full hazy volt.

Röviden ez a sör és ez az élesztő egy nagyon érdekes teszt volt, magas hőfokon, gyors erjedés mellett, remek ízprofilt kaptunk, és talán az egyik legfontosabb tényezője, hogy szárazra erjeszt, így egészen refreshing, ropogós, kellemes kortyérzetet kapunk, egy igazi nyári itóka.

Horizont BrewingHorizont Brewing


Horizont Brewing egy innovatív, magántulajdonú kisüzemi sörfőzde, az egyik úttörője a hazai prémium sört gyártó főzdéknek.


Számos hazai és külföldi díjat nyertek söreink, de ezek közül az alábbiakra vagyunk a legbüszkébbek.


mi voltunk az első sörfőzde Közép-Európában, aki Grand Champion díjat nyert Dublinban, a Craft Beer Cup-on 2017-ben illetve a magyar szakmai bloggerek a Legjobb Főzde címet szavazták meg nekünk 2019-ben.


A Horizont fő ereje a sokszínűség. Söreinket élvezettel fogyasztják mind a sörszakértők, mind azok, akik most ismerkednek a prémium sörök világával. Mi azért kelünk fel korán reggel és dolgozunk késő estig, hogy kiváló söröket gyártsunk egy széles fogyasztói réteg számára.


Folyamatosan fejlesztjük söreink minőségét, modern automatizált technológiát használunk, a legmagasabb minőségű import alapanyagokból főzünk és ötvözzük a tradicíonális európai sörfőzési tapasztalatot a legújabb nemzetközi trendekkel. Mi egy fiatal sörfőzde vagyunk, aki a kiváló sörök érdekében rugalmasan alkalmazkodik a gyorsan változó fogyasztói szokásokhoz és söripari irányzatokhoz.


Mi hisszük, hogy a sörfőzés is egyfajta művészet.


Ezt szeretnénk nem csak a beltartalomban, de a címkéken keresztül is megmutatni. Egy helyi fiatal művésszel, Fehér Viktóriával együttműködve alakítottuk ki az alapszortimentünk új és friss arculatát, lehetőséget adva számára tehetségének kibontakoztatására.


Minden sörünk egy karakter, és ehhez a karakterhez választottuk ki számos festmény közül azokat, melyek a legjobban mutatják meg a palackban rejlő sör személyiségét.


Miért más a Horizont sör?


  • Élményt adunk: olyan ízeket alkotunk, melyek mindig tartogatnak meglepetést. Minden főzet egy újabb kaland, egy újabb felfedezés.

  • A kompromisszum-mentes minőség a lételemünk: a nagyiparban használt pótanyagok helyett a legmagasabb minőségű nemzetközi alapanyagokkal dolgozunk, legyen az tradicionális német és belga maláta, vagy a legfrissebb amerikai és új-zélandi komlók.

  • Mindig megújulunk: folyamatosan keressük az innováció lehetőségét és kiemelten azokat az eljárásokat, mellyel valami új, izgalmas sört tudunk készíteni.

  • Minden sörünknek megvan a helye: a legmagasabb szintű gasztronómiában is kiemelkedő étel-ital párosításokat alkottak már söreinkkel, de a legjobb baráti sörözésekhez is megtalálja a megfelelő főzetet.

  • Jelenleg minden hazai Michelin csillagos étterem kínálja söreinket.

Kövess minket!


Kövess a FACEBOOK-on minket!
Kövess az INSTAGRAM-on minket!
Kövess a YOUTUBE-on minket!
Fogyaszd kedvenc sörödet stílusosan egy One Beer pohárból!
One Beer pohár
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!