MadDog Cider (Málnás) 0,33l

MadDog Cider (Málnás) 0,33l
MadDog Cider (Málnás) 0,33l
MadDog Cider (Málnás) 0,33l
MadDog Cider (Málnás) 0,33l
Az alapciderhez hasonlóan hagyományos kézi eljárással, 100% -ban magyar almafajták és málna meghatározott arányú felhasználásával készül, Tankban erjesztett, enyhén szénsavas cider. A finom almaízt a málna édes íze teszi különlegessé.
Színe: Sötét lila
Íz: médium/édes
ABV: 5,5%
Nézd meg Winkler Robinak hogy ízlett :)
990 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek
A Mad Dog CraftCider egy kis családi vállalkozás, amelyet a lelkesedés, illetve a szakma és persze a ciderek iránti szeretet élesztett fel, és tartja benne a lendületet a mai napig is.
A történet 2014-ben indult, amikor az angol tulajdonos Keith, és partnere Andi, megkezdte saját ciderének kísérleti gyártását. Egyik-másik tétel egész ihatónak bizonyult, de azért mégis úgy gondolták, hogy az eddig könyvekből és saját tapasztalatból megszerzett tudásukat nem ártana gyarapítani egy kis profi segítséggel. Így kötöttek ki újra Angliában, Somerset térségében, amely a legnagyobb cider készítő hagyományokra tekint vissza Angliában, és jelenleg is itt van a legtöbb és legaktívabb craftcider közösség. Itt egy kicsi, ám annál profibb termelőnél volt alkalmuk bepillantani, hogy hogyan is kell ezt emelt szinten csinálni.
Az almát, amit felhasználnak, az üzemünkhöz közel eső gazdaságból szerezik be, ahol is kézzel szüretelnek, hogy minél egészségesebb maradjon a termés.
Az egyes cider típusokhoz különböző almafajták keverékét használják fel, így nyeri el mindegyik termék a csak a rá jellemző ízét.
Az almalé kinyerését egy hagyományos, kézzel tervezett és összeállított cider présen végzik, továbbá a többi folyamat, így pl. a palackozás, vagy a címkézés is két kezük munkája, ezzel is hozzájárulva az egyedi ízek kialakításához és a tradíciók megőrzéséhez. A ciderek mindegyike 100% almából készül!
Fontos tudni, hogy jó cidertcsak az alma rendelkezésre állásakor lehet elkészíteni, és nagyon oda kell figyelni minden egyes folyamatra, mert ha valami félremegy, akkor nem lehet elölről kezdeni a procedúrát. Éppen ezért, pont mint a boroknál, itt is lehetne évjáratokat megjelölni, hiszen az almatermés minőségétől függően – száraz időjárás, csapadékos időjárás, stb. – az egyes években a cider íze sem tud mindig ugyanolyan lenni, mindig kicsit módosul, de éppen ez a jó benne!
Adatok
Sörtípus
Cider
Gyártó
Mad Dog
Alkoholfok
5,5
Kiszerelés
0,33l üveges
Szín
Világos
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés