20.000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS!

Zentus


Zentus Craft Beer

Zentus Craft Beer

A sörfőzde az élelmiszeripari rozsdamentes acél termékeket gyártó és forgalmazó M-Qualita Kft. bemutatóterme. Cégük főként sörüzemek előállításával, telepítésével foglalkozik szerte a világban. Céljuk, hogy szépet alkossanak, extra minőségben, a KKK™ hitvallás megtartása mellett. A főzde a Zentus nevet Szentes város mondabéli megalapítójáról kapta.

Sanyi bácsi 2010-ben ismerkedett meg Kis Dániellel. Kettejük találkozásának eredményeként 2013-ban Szentesen felépült a Zentus Craft Beer mintafőzde, ahol a több évtizedes technikai tapasztalat frigyre lépett a mindig a legújabbat, és abból is a legjobbat akaró, szüntelenül kísérletező, fiatalos lendülettel. Kis Dániel az évszázados hagyományok ismerete, és maximális tiszteletben tartása mellett a sörvilág legmodernebb trendjeit figyelembe véve alkotja meg forradalmi söreit.

Termékeink a klasszikus lager, dark lager és búza söröktől a new wave-nek számító craft ipa, apa, stoutig terjednek. Folyamatosan fejlődik kínálatunk, mindig az igényeknek épp leginkább megfelelő fajtákat fejlesztjük tovább, de szigorúan csak a saját elképzeléseinknek is megfelelő módon. Ennek köszönhetően nincs egy állandó szortimentünk, körülbelül évszakonként változóan van nyolc-tíz féle sörünk egyszerre.

Összességében nagyon sok sörfajtával dolgozunk, de mivel elsődleges fontosságúnak tartjuk a frissességet, ezért nem raktározunk: egyszerre mindig csak épp a szükséges mennyiséget töltjük le. Ha kivételesen valami miatt raktárra kerül a sör, akkor viszont szigorúan 5 fok alatt tároljuk, így biztosítjuk, hogy megmaradjon a maximális íz- és illatélmény.

Üveges söreinkből is egyszerre maximum csak száz-kétszáz darabot készítünk, és ezek is frissen letöltve kerülnek eladásra. A címkéken olvasható szavatossági idő rövidsége nem azért van, mert a lejárta után ténylegesen megromlik a sör, hanem mert el szeretnénk kerülni, hogy a sör megöregedjen. A „Tartsd hidegen, fogyaszd frissen!” szlogen nálunk nem üres frázis, hanem alapvető irányvonal.

Az általunk használt természetes alapanyagok garantálják, hogy a nap végén büntetlenül élvezhessünk egy jó pofa sört – vagy többet.

Minden egyes kis piszok a tökéletes ízharmónia ellen dolgozik, de a mi sörfőzdénkben használt technológia lehetővé teszi, hogy a megszokottnál jóval nagyobb hatásfokkal tisztítsuk berendezéseinket, ezzel is hozzájárulva söreink kiváló minőségéhez.

A környezeti ártalmak minimálisra csökkentését manapság már minden felelősen gondolkozó ember szem előtt tartja. Sörfőző üzemünk kialakításakor ez kiemelkedő szempont volt. Van egy jó hírünk: a megtakarított energia közvetve a söreink árában is tetten érhető!