Egy markánsan komlózott IPA volt az alap Citra, Moroe és Apollo komlókkal. Mind a Monroe, mind az Apollo tud hozni magával pirosbogyós, málnás jegyeket, ezeket erősítettük meg a málnával, nem egy édes gyümölcsös sör, hanem egy erős IPA, amely kiegészítésnek kapta a gyümölcsöt.
4,5% Cream Ale, amit málnavelővel tettünk kerekké. Könnyű kis ivósör, de nem az édes vonalon. Megtartottuk a sörre jellemző ízeket, amit kiegészítettünk a málnával, és alacsonyabb alkoholtartalommal.
Az eredeti elképzelés egy ananászos savanyú sör volt. Ezen csavartunk, és kapott a Weyermann Bükkfán füstölt malátájából, valamint az ananász egy részét bükkfával megfüstöltük smokerben. 6,5% sour ale alap, amit után Kveik élesztővel erjesztettünk, hogy kicsit gyümölcsösebb legyen a végeredmény. Ez a sör a Project Acid szériánk első tétele.
Egy kiherélt Helles Bock volt a kiindulási pont. Általában a világos bak sörök magasabb alkohollal vannak jelen a piacon. Levittük az alkoholt a sörben 4,5%-ra, hogy egy könnyedebb ivós sör legyen a végeredmény, de az alapanyag megvonás ráment volna a Helles Bock-os jegyekre, így kapott a sör rozsmalátát, borókabogyót és frissen szedett lucfenyőrügyet. Mindezek egyveleg nem kiugró, de kerekké teszik a sört.
Egy 4,8%-os Cream Ale volt az alapsör, aminél már a komlózási oldalon rámentünk a citrusos jegyekre a Lemondrop komlóval. Lime-ot kapott brutál mennyiségben, amivel savanyítottuk a sört, mert a Lime-nak elég alacsony a pH-ja, így gyönyörűen savanyít. Direkt nem kapott semmilyen lacto kultúrát, csak a gyümölccsel savanyítottunk. A Maracuja igazából eltűnik a Lime mellett, az inkább a balansz kedvéért került bele, hogy egyensúly maradjon a sörben. Igazi nyári ital, a nagy melegben limonádé helyett.