20.000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS!

Krois & Yeast Schoko Bananen 0,33l

Krois & Yeast Schoko Bananen 0,33l
Krois & Yeast Schoko Bananen 0,33l
Krois & Yeast Schoko Bananen 0,33l
Krois & Yeast Schoko Bananen 0,33l
Krois & Yeast Schoko Bananen 0,33l
Krois & Yeast Schoko Bananen 0,33l
Soproniként és az osztrák határ közelsége miatt szinte mindig van otthon osztrák édesség. Így jött egy sörözés alkalmával, hogy előkerült egy nagy doboz schoko banane (azaz a csokibanán). Pár sörrel később már
jöttek a világ megváltó ötletek és a "tuti" sörreceptek. Így született meg ez az ötlet is, hogy próbájuk meg ezt a csokit egy sörbe leutánozni.

Azaz csináljunk egy pastry sört. Ebből egy ideig nem valósult meg semmi. Aztán egy sörös rendezvényen találkoztam a Yeast Side-os Lados Szilvivel
és jött is az ötlet, hogy csináljunk egy kollabsört. Így készült el végül ez a nedű egy csokis banános búzasör.

Az alap egy barna búzasör, 1000l-t főztünk belőle és ehhez adtunk 15kg kakaót az igazi csokis íz elérése végett. De, hogy igazi schoko banane legyen ezért 140kg banán pürét kapott. A terv az volt, hogy egy igazán a
banán domináljon a sörben. Mind ízben mind illatban.

Az eredmény egy igazi folyékony csokis banán lett. Egy igazi desszert sör amit nem vedelni akarsz, hanem sokáig élvezni a banán és a csokis ízeket.
Sörtípus
Búza
Gyártó
Yeast Side
Erjesztés
Felsőerjesztés
Alkoholfok
5,5 %
Kiszerelés
0,33l üveges
Szín
Világos
1 090 Ft
Részletek

Krois BreweryKrois Brewery


A Kroisbrewery Fertő-táji kisűzemi sörfőzde szűkebb értelemben Mühl Erik és Németh Gábor személyében ketten indítottuk el a craft beer-ek iránti megszállottságtól vezérelve 2016-ban. Azt láttuk, hogy a térségben a magas minőségű söröknek nincs kellő képviselete sem a gyártás sem a viszonteladók oldaláról.


Ezért úgy gondoltuk, hogy ha felvállaljuk, hogy a Sopron-Fertődi kistérségben elsőként és egyedülálló módon kisüzemi sörfőzdét alapítunk, azzal nagy lépést teszünk afelé, hogy az emberekben megjelenjen a sörtudatosság és ehhez mi tudjuk biztosítani a helyben készült prémium színvonalú söröket.


A név eredete


A név első fele vagyis a KROIS – Fertőrákos német nevéből a Kroisbach-ból ered. A Krois a „mittelhochdeutsch-ban” rákot jelent. A rák motívumot Fertőrákos címeréből vettük, jócskán át lett alakítva, de mindenképp Fertőrákos településre utal.


Kövess minket!


Kövess a FACEBOOK-on minket!
Kövess az INSTAGRAM-on minket!
Kövess a YOUTUBE-on minket!
Fogyaszd kedvenc sörödet stílusosan egy One Beer pohárból!
One Beer pohár
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!