20.000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS!

Monyo Muse 0,375l

Monyo Muse 0,375l
Monyo Muse 0,375l
Monyo Muse 0,375l
Sörtípus
Ale
Gyártó
Monyo
Erjesztés
Felsőerjesztés
Alkoholfok
11,8 %
Kiszerelés
0,375l üveges
Szín
Fél Barna
2 290 Ft
Részletek

Elegáns Belgian Strong Ale, amit a tokaji Gizella Pince édes szamorodnis boroshordóiban érleltünk hosszabb ideig.

Illatában a Belgian Strong Ale sörökre jellemző észteres, édeskés és kandisos jegyek jönnek egy kis hordós és fehérboros kiegészítéssel. A pohár fölé hajolva továbbá egy szolid "funkys", brettes vonal is megjelenik.

Belekortyolva szintén a hordós, észteres, élesztős jegyek jellemzik melengető alkoholossággal, amit a szamorodni mézes, körtés, érett sárgabarackos lecsengése egészít ki.

Komoly és komplex tétel, amit különleges eseményekhez, ünnepekhez ajánlunk.

Monyo

Monyo

A MONYO Brewing-ot, amely egyike az ország első újhullámos sörfőzdéinek, 2014-ben alapította Pein Ádám és Németh Anti Kőbányán, azzal a céllal, hogy létrehozzák a kézműves sör 2.0-át. Ádámnak elege lett abból, hogy hiába próbálta hazai kézműves sörökkel kiszolgálni a vendégeit a Kálvin téri MONYO-ban, azoknak a minősége rendkívül ingadozó volt akkoriban. Innen jött az ötlet, hogy saját sörfőzdét alapít.

Már csak egy embert kellett találnia, aki sört is tud főzni. Ekkor ajánlották neki Antit. Anti az első házisörfőzők egyike az országban. Ahogy sokan mások ebben a szakmában, ő is egy lábosban kezdte a sörfőzést otthon a konyhában. Végül annyira megtetszett neki a sörfőzés kreatív világa, hogy az egyetemi oktatói pályát is otthagyva zugfőzdét alapított a barátai legnagyobb örömére. Reggeltől estig különböző sörökön kísérletezett a titkos “laborjában” míg végül gerilla sörfőzővé vált, ahol már nagy tételben is le tudta főzni a receptjeit különböző főzdék üstjeiben. Ekkor már egy szélesebb réteg körében is egyre népszerűbbé váltak a formabontó sörei.

Ők ketten végül 19-re lapot húztak és minden mozgósítható tőkéjüket és energiájukat feltéve, gyakorlatilag fél év alatt a semmiből építették fel a MONYO Brewing-ot. A cél az első percekben ugyanaz volt, ami ma is: kompromisszummentes sörök gyártása a fogyasztóknak.

Kövess minket!

Kövess a FACEBOOK-on minket! Kövess az INSTAGRAM-on minket! Kövess a YOUTUBE-on minket! Fogyaszd kedvenc sörödet stílusosan egy One Beer pohárból! One Beer pohár

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!