20.000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS!

Ugar Mörkö 0,75l

Ugar Mörkö 0,75l
Ugar Mörkö 0,75l
MÖRKÖ

Felsőerjesztésű szűretlen Sahti típusú sör

OG.:22,9

FG.:9,7

ALC.: 10% V/V

0,75l

Szikrázó hó, borókabokrok, és rengetek izgalmas ital hazája Finnország, többek között a Sahti-é is. Éppen ezért úgy gondoltuk, hogy idén felélesztjük ezt a borókabogyós, malátás nedűt. A Finn hagyományokat ugyan átgondolva és a saját technológiánkra hangolva, de mégis a lényeget megőrizve szerettük volna elkészíteni. Kizárólag malátával (árpa, rozs, zabpehely, karamell) értük el a 22,9 es kezdeti ballingot, majd duplán borókázva egyszer a whirpoolba, majd erjedést követően ismét finomhangoltuk. Talán a legnagyobb eltérés a hagyományoktól az élesztő volt, de jó ötletnek tűnt erre felhasználni a közelben található Norvég eredetű kveik törzset, mivel magas hőmérsékleten kellemes gyümölcsös észtereket termel és rendkívül jól bírja a magas alkoholtartalmat (10%). Végeredményként a maláták által kapott test, a borókabogyó gyantája és az élesztő gyümölcsös jegyei teszik ezt a sört igazi ünnepi alkalommá. .
Gyártó
Ugar
Erjesztés
Felsőerjesztés
Alkoholfok
10 %
Kiszerelés
0,75l üveges
Szín
Fél Barna
3 990 Ft
Részletek
MÖRKÖ

Felsőerjesztésű szűretlen Sahti típusú sör

OG.:22,9

FG.:9,7

ALC.: 10% V/V

0,75l

Szikrázó hó, borókabokrok, és rengetek izgalmas ital hazája Finnország, többek között a Sahti-é is. Éppen ezért úgy gondoltuk, hogy idén felélesztjük ezt a borókabogyós, malátás nedűt. A Finn hagyományokat ugyan átgondolva és a saját technológiánkra hangolva, de mégis a lényeget megőrizve szerettük volna elkészíteni. Kizárólag malátával (árpa, rozs, zabpehely, karamell) értük el a 22,9 es kezdeti ballingot, majd duplán borókázva egyszer a whirpoolba, majd erjedést követően ismét finomhangoltuk. Talán a legnagyobb eltérés a hagyományoktól az élesztő volt, de jó ötletnek tűnt erre felhasználni a közelben található Norvég eredetű kveik törzset, mivel magas hőmérsékleten kellemes gyümölcsös észtereket termel és rendkívül jól bírja a magas alkoholtartalmat (10%). Végeredményként a maláták által kapott test, a borókabogyó gyantája és az élesztő gyümölcsös jegyei teszik ezt a sört igazi ünnepi alkalommá.

Ugar BreweryUgar Brewery


Ha jártál már ilyen, vagy ehhez hasonló weboldalon, akkor bizonyára feltűnt már számodra, hogy a sörfőzdék történetének 88,3%-a úgy kezdődik, hogy “otthon a konyhában/fürdőszobában/garázsban/apám fáskamrájában megfőztem az első sörömet”. Na, ez nálunk is így volt. Mi speciel a konyhában csináltuk, kb. 12 órán keresztül (LOL) amúgy összevesztünk, de legalább nem haltunk meg az erjedés közben keletkező széndioxidtól, a sör pedig pillanatok alatt elfogyott.


Az emlékezetes kezdet és a sör szeretete hobbivá alakította a sörfőzést. Eközben teltek-múltak az évek, pontosabban öt. A technika kifinomult, a söreink pedig egyre jobbak és különlegesebbek lettek.


Közben, természetesen dolgoztunk de fokozatosan kiégtünk, ami után hagytuk az egészet a fenébe és rájöttünk, hogy eddig igazából nem is dolgoztunk. Sőt, igazán nem is élveztük, amit csináltunk.


Most teljes állásban sört főzünk. A konyhai technikát leváltotta egy 500 nm-es, 9000 liternyi erjesztőtér kapacitású sörfőzde, ami a legmodernebb technikai előírásoknak is megfelel, mi pedig keményebben melózunk, mint eddig bármikor. De tudjátok mit? Kezdjük élvezni az izomlázat és sokszor hiányoljuk is, ha éppen nincsen.


A közhely valóban igaz. Vidékről tényleg nehezebb. Hangosabban kell kiabálni, még korábban kell kelni, találékonyabbnak kell lenni, és legfőképp szédületesen jó söröket kell csinálni.


A jó hír, hogy a négy dologból hárommal sosem volt problémánk, a korán kelést pedig megoldjuk.


Imádjuk a történeteket, a meséket és konteókat a saját magunk módján tovább gondolni. Ezek a karakterek, történetek élmények és hangulatok köszönnek vissza a söreinkben. Ezért van az, hogy az Ugar nem pusztán sör!


Így csináljuk mi. Élvezzétek az ízeket és a meséket. És még valami: Nem kell, hogy higgy nekünk, csak próbáld ki!

Kövess minket!


Kövess a FACEBOOK-on minket!
Kövess az INSTAGRAM-on minket!
Kövess a YOUTUBE-on minket!
Fogyaszd kedvenc sörödet stílusosan egy One Beer pohárból!
One Beer pohár
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!