20.000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS!

HopTop - Tihanyi Levendulás Búza 0,33l

HopTop - Tihanyi Levendulás Búza 0,33l
HopTop - Tihanyi Levendulás Búza 0,33l
HopTop - Tihanyi Levendulás Búza 0,33l
HopTop - Tihanyi Levendulás Búza 0,33l
HopTop - Tihanyi Levendulás Búza 0,33l
A Tihanyi Levendulás búzasör piacra kerülését rengeteg egyeztetés előzte meg, hiszen a Tihanyi önkormányzat, a Tihanyi Bencés Apátság, a magyar értékeket felkaroló Legendás Zrt. és a több nemzetközi díjjal is rendelkező magyar sörfőzde, a HopTop Brewery együttes munkájára és erőfeszítésére volt szükség, hogy megvalósuljon ez a projekt.

A bencés szerzetesek Tihanyban, a Belső tó partján található Apátsági Majorságban folytatnak földművességet. Munkájuk gondosságának köszönhetően, a gyógynövény kertjükből származó levendula felhasználásával készült sör minden kortyát áthatja az 1000 éves tradíció.

Típus: Búzasör
Alkohol: 4,5%
Kiszerelés: 0,33l üveges
Gyártó: HopTop
Sörtípus
Búza
Gyártó
HopTop
Erjesztés
Felsőerjesztés
Alkoholfok
4,5 %
Kiszerelés
0,33l üveges
Szín
Világos
1 190 Ft
Részletek

Tihanyi Levendulás búza sör


Az Apátsági majorság és a tihanyi levendula:
A nagy múltú Tihanyi Apátságot közel 1000 évvel ezelőtt alapította András király. Jelenleg 11 főből áll az a bencés közösség, aki jelenleg is itt laknak és életükkel mutatnak példát a valóban egyszerű, istenszerető életre.
Az Apátság Alapító levélében részletesen említést tesznek az Apátsághoz tartozó gazdálkodó és egyéb területekről, így arról a 7 hektáros majorsági területről, ahol ma a gyógynövénykert található. A majorságban elsősorban levendulatermesztés folyik, amit az a 30 000 tő levendula biztosít, amit a bencés szerzetesek diákok és a helyi lakosság segítségével ültettek 2017-ben.

A levendulatermesztés Tihanyban már az 1920-as évektől kezdve létezik, amikor is Bittera Gyula – korának neves gyógynövényszakértője – Franciaországból hozatott olyan levendulatöveket, amik már az akkor híres Provence-i levendulaként nagy elismerésre tettek szert magas illóanyagtartalmuk és minőségük révén.
Az odafigyelő gondosság és a Tihanyra jellemző speciális mikroklíma (ez azóta is sok kutatás tárgya) révén az itt termő levendula végül illóanyagtartalomban megelőzte francia ősét, és azóta is egyre nagyobb hírnévre tesz szert.



HopTop Brewery



HopTop Brewery


A HopTop Brewery Kft. 2015 őszén alakult, azzal a céllal, hogy kiváló minőségű és változatos ízvilágú kraft söröket készítsen a kézműves sörök egyre növekvő rajongótáborának. A sors úgy alakította, hogy a telephelyünk az egykori Királyi Sörfőzde ipari parkjában üzemel, így a hagyományt egy kicsit vissza tudtuk csempészni erre a területre.


Tulajdonosunk Ali Rawech Szami egy multinacionális vállalatnál dolgozott vezetőként, majd pályája nem várt fordulataként váltott a sörfőzés mesterségére. Közgazdász múltja és maximalista hozzáállása miatt egy emberként tudta felépíteni és összefogni ezt a céget. A díjnyertes receptek mind az Ő nevéhez fűződnek, ugyanakkor a gazdasági döntéseket is Neki kell meghoznia.


A folyamatos kísérletezés, önmagunk szakmai fejlesztése soha nem szűnő tevékenység a cég életében. Reméljük, hogy ennek a szemléletnek is az eredménye, hogy több nemzetközi díjjal is büszkélkedhetünk.


A nálunk készült sörökről érdemes tudni, hogy nincsenek pasztörizálva és szűrve sem, ezért ízük sokkal intenzívebb, élvezeti értékük magasabb, hiszen minden értékes, élő anyag bennük marad. Ugyanakkor a kiemelkedő gondosság és higiénia miatt eltarthatóságuk 1-1,5 év.





Kövess minket!


Kövess a FACEBOOK-on minket!
Kövess az INSTAGRAM-on minket!
Kövess a YOUTUBE-on minket!
Fogyaszd kedvenc sörödet stílusosan egy One Beer pohárból!
One Beer pohár
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!