ONE NIGHT IN DUBAI - DUBAI CSOKI IHLETTE, OLYAN MINT EGY KORSÓ CSOKI
Itt a várva-várt tételünk, amivel nagy fába vágtuk a fejszénket.
Sáfri Tomi kollégánk ugyanis nagyon szeretett volna egy Dubai csokin alapuló sört. Mi pedig lefőztük ezt a csodás Imperial Pastry Stout-ot, amibe tettünk persze pisztáciát, tahinit, vagyis szezámmag krémet, hogy hozza azokat a jellegzetes Dubai csokis ízeket.
Na de… milyen is az a Dubai csoki? Tamás jóvoltából rengeteget lekóstoltunk (szigorúan termékfejlesztési okokból, természetesen), és arra jutottunk: nincs két egyforma. Ennek az édességnek a legizgalmasabb tulajdonsága a roppanós tészta, amit ugye sörben elég nehéz lenne visszaadni.
Viszont a pisztáciás, szezámmagos ízvilágot oda tudtuk csempészni a csoki édes, jellegzetes ízvilágához.
A végeredmény egy olyan tétel, amire mi büszkék vagyunk, mert elsőként főztünk le egy Dubai csoki inspirálta sört, és persze csináltunk egy kellemes Imperial Pastry Stout-ot. Az alkoholja 9.4%, ami szinte eltűnik a csokis édesség mögött – mire észbe kapnánk, már messzire repített ez az éjszaka.