Részletek
Az egész úgy kezdődött, hogy rendeltünk egy sört Angliából, amit megkóstolva annyira megtetszett a stílus, hogy úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk magunkat benne. Sokat gondolkoztunk az eljáráson, hogy miként tudnánk egy megfelelően magas extrakt tartalmat elérni a főzőházunkon, ezért elővettük a Night Shiftnél felgyűlt tapasztalatainkat és egy úgynevezett Double Mash eljárás mellett tettük le a voksunkat.
Ezt a cefrézési eljárást úgy kell elképzelni, hogy lemegy a sima cefrézés, leszűrjük és kivesszük belőle a maláta törkölyt és ezt a cukros levet használjuk a következő cefrézéshez víz helyett. Az így kapott sörlé elég magas kezdeti extrakttal indult, hogy az élesztőnek legyen miből táplálkoznia.
Az így keletkezett sörléhez természetesen a saját élesztőblendünket használtuk, amit például a Hazy Queenhez és a Selfish Gamesben található Hazy IPA-khoz is használunk (igen, tudom, hogy eddig egy darab Hazy IPA jelent meg a sorozatban, de annyira szerettétek, hogy nyugodtan lehet folytatásra számítani). Komló oldalon szintén sok került bele a maga 20,5g/L mennyiségével, aminek a nagyját Citra és El Dorado komló adja egy csipetnyi Mosaic-kal megspékelve. Ja és ahogy az elvárható egy ilyen sörtől, duplán lett hidegkomlózva.
Kortyérzetre egy masszívan komlózott, ám a magas alkohol tartalom miatt jól palástolt keserűséggel bíró, arczsibbasztó sörről beszélünk, ami a kellemes testével együtt egy melengető érzetet kelt a kortyolás során. Kifejezetten ajánlott, ha az ember csak egy sört szeretne inni az este hazaérve a hosszú munkából.