Részletek
A Hungarian Terroir sorozatunk újabb taggal bővül a Hungarian Grape Ale 2020 személyében.
Ezúttal ismét Szekszárdra látogattunk, egész pontosan a Vida Borbirtokhoz. A Vidáéktól kapott kadarka mustot és törkölyt együtt erjesztettük az alapsörrel, ráadásul a tőlük kapott borélesztőt használtuk fel a fermentációhoz.
A borászattól kapott kékfrankos szőlőtörkölyt és mustot használtuk fel a főzés során, a szőlőn található mikroorganizmusok pedig spontán erjesztették le a sörlevet. Ezután két évig szintén a borászattól kapott használt kékfrankos hordókban érleltük ezt a sört. Így született meg ez az izgalmasan funky-s, brettes, lambic-szerű ital, amelyben a kékfrankos gyümölcsössége is érvényesül.
Így sikerült megalkotnunk az eddigi legkönnyedebb Hungarian Terroir tételt. Igazi tavaszias ital, színben sillerre hajaz, illatban és ízben is a bogyós gyümölcsök és a csonthéjasok dominálnak. Laza ivós, bisztrós ital egy kis visszafogott savassággal.