Részletek
Zelma egy szűretlen ale, egy kevés zellerrel zölddel és zöldalma pürével. Egy nyári szomjoltó laza sör, amit óvatosan fűszereztünk zellerrel, amivel a komló ízét szerettük volna kiegészíteni, és a zöld alma hozzáadásával pedig kissé savassá, frissítővé tenni.
zeller + alma =Zelma
Elsőre egy harmonikus, ivós sört szerettünk volna piacra dobni amiben az extrém sör kedvelők és a tradicionálisabb sörök kedvelői is megtalálják a szépet.
Zelma nem csak harmonikus testével és üdítő frissességével csábít el hanem, visszafogott vadságával különleges élményt okoz.
NE HŰTSÉTEK TÚL!
Összetevők: víz, árpamaláta, almapüré, zeller, komló, sörélesztő
Ingredients: water, barley malt, apple puree, celery, hops, yeast
ALC.: 5,3%
Történetünk 2017-ben kezdődött azóta főzünk mindenféle sört. 2020 óta érdeklődünk nagyobb intenzitással az extrémebb sörök iránt. A második extrém sörfőző versenyen hirtelen felindulásból el is indultunk és egy nappal le is csúsztuk a jelentkezést de köszönjük még egyszer, hogy ezt ígyis elfogadtad. Így hát kinyittuk a hűtőt és elküldtük amiket találtunk, ha bár ezek nem szántuk kifejezetten extrémnek nagyon örülünk, hogy mindhárom sörünk bekerült a videóba (lecsós, mogyorós, zöldségleves) és hallhattunk róla véleményeket. Külön öröm volt hallani Reketye Zoltántól, hogy a harmadik sörünket már ki meri bontani anélkül hogy a lavór felé tartaná mert szerinte "mi tudunk főzni".Jó volt hallani az építő kritikát és a dicsérő szavakat is ilyen tapasztalt emberektől. Ez nagy lendületet adott nekünk a folytatáshoz. Az már, hogy a zöldség leveses sörünk negyedik lett ami csak az első próbálkozásunk volt ebből, külön öröm volt. Így a következő évben még többet főztünk és kitaláltuk a csapatnevet is a Pirkadatot. Sokat ötleteltünk üres üvegek felett akár pirkadatig is. És tetszik nekünk ennek a szónak az üzenete és hangulata, egy új kezdete kelet magyarországról. Szerintünk a pirkadat a legszebb napszak, ezért esett a választásunk erre a névre. A jövőben arra szeretnénk összpontosítani, hogy minél jobb minőségű és minél különlegesebb sörökkel jelenjünk meg.