20.000 Ft FELETT INGYENES SZÁLLÍTÁS!

Reczer Black Flamingo 0,33l

Reczer Black Flamingo 0,33l
Reczer Black Flamingo 0,33l
Reczer Black Flamingo 0,33l
Reczer Black Flamingo 0,33l
Reczer Black Flamingo 0,33l
Reczer Black Flamingo 0,33l
Sörtípus
IPA
Gyártó
Reczer
Erjesztés
Felsőerjesztés
Alkoholfok
6,1 %
Kiszerelés
0,33l dobozos
Szín
Sötét
990 Ft
Részletek
Szóval van itt egy duplán hidegkomlózott black IPA nektek, amely a Black Flamingo nevet kapta. Egy elég komplex maláta alap (árpa, rozs, búza stb.) kapott egy markáns keserűkomlózást, és egy tekintélyes mennyiségű hidegkomlózást is duplán megszórva Simcoeval, Chinookkal, és Centennialel. Bízva abba, hogy befut a jó idő, és hogy nem egy korsóval innátok belőle, visszafogtam magam alkoholtartalom terén, és nem lett több 6,1%-nál.
Ez a sörtípus olyan ritka és különleges, mint a fekete flamingó. Állsz és nézed a madarat és tudod, hogy ennek nem ilyennek kellene lennie. Ez van ezzel a sörrel is. Beleszagolsz a fekete italba, megszokásból várod, hogy kávés, csokis, esetleg pörköltes aromák az orrodba másszanak, de nem! A dupla hidegkomlózásnak köszönhetően, a virágos, citrusos illatok vágnak orrba, és nem érted hogy lehet ez egy fekete sörnél.
Túlzás lenne azt állítani, hogy egy eddig szinte teljesen ismeretlen sörtípusról van szó, de azért jócskán az amerikából elindult újhullámos sörforradalom „terméke” a black IPA, mint stílus. A távoli kontinensen már korábban belevágtak az agyament sörök főzésébe, a stílusok vegyítésébe, házasításába. Így születhetett meg a black IPA is, ami nem akar több lenni, mint amit a neve sugall, azaz egy fekete színű IPA. De a szín ne zavarjon meg. Ebben a típusban a komlókeserűség, illetve az amerikai komlós, citrusos, fűszeres, virágos jegyek a jellemzőek, míg az erősen pörkölt, kávés ízek teljesen a háttérbe szorulnak.
Magnum, simcoe, chinook, centennial komlókkal főzve, és hidegkomlózva.
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!