Részletek
Az autentikus tojáslikőr inspirálta fűszereket bátran egészítettük ki némi komlókeserűséggel. A kveik élesztő a számára megfelelő extrém magas, szinte már forrónak számító 40°C-os erjesztési hőmérsékleten elképesztő gyümölcsösséget eredményezett. A krémes textúráért elsősorban a nagy mennyiségű zabpehely és zabmaláta felel. A laktóz telt szájérzetet, édes ízeket hoz, ami jól működik a természetes vanília kivonattal. Az eggnog gyakran citrom- vagy narancshéjjal szórt, ez inspirálta a hidegoldali komlózást, ami egyúttal ködös, dzsúzos megjelenést is kölcsönöz a sörnek.
Eggnog = tojáslikőr. A sör és tojás kapcsolata nem újkeletű találmány, egy történet szerint a tojáslikőr őse minden bizonnyal a posset. Ez az ital a britek kedvence volt a középkorban; forró tej, ale típusú sör és fűszerek keveréke. Azonban a gazdag felsőosztály elkezdett sherryt és brandyt hozzáadni a possethez. Mi maradtunk az alapoknál, csak egy kicsit XXI. századi köntösbe öltöztettük azt!